2011. január 10., hétfő

Vasárnap, ünnepnap

De miért? Azért, mert az említett napon rendezték a spanyol és az olasz bajnokság szinte minden meccsét. Sőt, Tottiéknál minden összecsapásra a naptárakban piros számmal jelzett napon került sor. Persze, nekem akkor lenne igazán az, ha mondjuk a BL döntőt rendezték volna akkor, és nyertünk volna... Őszintén szólva nem igazán volt ínyemre, hogy néhány másod, harmadrangú spanyol meccs kivételével az összes mérkőzés vasárnap volt. ( Igaz, a Barca is szombaton játszott, de a Deportivo nem túl acélos ellenfél, sőt talán még "alumíniumos" se )

Ha már a Barcánál tartunk. Szombat késő délután vendégeket vártuk és jöttek is:) A lényeg, hogy eleinte ennek nem örültem, gondoltam lemaradok néhány jó meccsről. De végül is úgy gondoltam, egyszer én is kibírom, úgyhogy nem foglalkoztam vele többet. Aztán felléptem a Magic11.com-ra, hogy megnézzem a vasárnapi meccseket. Kicsit meglepődtem, hogy spanyolba a Barca meccsén kívül mindösszesen egy Málaga - Ath. Bilbao, illetőleg egy Sociedad - Sevilla lesz. Itt jegyezném meg, hogy a Sevilla 3-2-re nyert, és úgy látszik, kilábaltak a kráterből, amiben voltak.

Aztán 22 órakor kezdődött a Deportivo - Barcelona. Nincs különösebben mit magyarázni a vendégek játékán : jó kis levezetése volt a szombatnak nekik a meccs, és nagylelkűen oktatást nyújtottak a Depornak, hogyan kell rohangálni a labda után úgy, hogy csak négy gólt kapjanak. A hazaiak biztosan a későbbiekben majd tudnak építeni az itt szerzett tapasztalatokra...
Deportivo - Barcelona 0-4

A Real Madrid is behúzta a maga meccsét pedig az első félidőben nagy szerencséjükre  2-2 volt az állás. Ronaldo triplázott, majd a negyediket a kis Kaká szerezte. Végül bejött, amit tippeltem, hogy 2 góllal is nyerhet a Real, de azért több helyen is sántít a történet. Amint írtam, a fővárosiak sokkal inkább megszenvednek a győzelmekért, mint riválisuk. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, amit a hazaiak produkáltak az első félidőben. Az ő szempontjukból az egyenlő a nullával. Aztán csak nyertek, de ha nem javul jelentősen a játékuk, amit könnyen el tudok képzelni, akkor a Barca ellen ismét számolhatnak egy ötös személyi csomagra, 0% THM-el.
Real Madrid - Villarreal 4-2



Így végeztek a kisebbek:

Málaga - Athletic Bilbao 1-1
Espanyol - Zaragoza 4-0
Mallorca - Almeria 4-1
Osasuna - Getafe 0-0
Racing Santander - Sporting Gijón 1-1
Levante - Valencia 0-1
Hércules - Atletico Madrid 4-1

Olaszország

Sampadoria - Roma. Az olasz meccseken (legfőképpen ebéd után) jókat lehet bóbiskolni. Itt az utolsó 10-15 percre érdemes volt felébredni. Ekkor 1-1 volt az állás, és jött be be csereként a hazaiakhoz Macheda, aki mintha egy adrenalin bomba lenne, frissítette föl a Samp játékát. Nem sokkal később jött Mannini is. Szerintem nagyon jól nyúlt bele a meccsbe a hazaiak mestere, Domenico Di Carlo ezzel a két cserével. Utóbbi játékosnak rögtön volt két beadása egymás után. Az egyik szimplán veszélyes volt, aztán rögtön a vendég védelem tisztázása után ismételhetett, és az a beadás is kellett a gólhoz. Lepattant a labda, kissé talán pörgött is, de ez mit sem vonja le Juan "érdemeit", ugyanis a római védő gyönyörűen asszisztált a hazai játékos Guberti elé, aki bepiszkálta a kupa a labdát. Nem mellékes, hogy nagy mértékben Juan lelkén szárad Julio Sergio, kiállítása, és a megítélt büntető, amiből gól lett. A túl oldalon, hogy ne csak Juant emeljem ki, Palombo volt az, aki mintha minden előreívelése előtt a vacsoráját látta volna repülni a levegőben...
A Samp a 84. percben egyenlített, s ekkor még ők voltak emberelőnyben. Azonban hat perccel később már ők voltak emberhátrányban. Mindkét hazai játékos a második sárgáját megkapva vonulhatott az öltözőbe. Érzésem szerint mindkét kiállítás túlzó volt, bár az egyik kezezésből adódott, de szándékosnak nem volt nevezhető. Ilyenkor a sporin múlik, mit ítél, hát sporttárs, most szőrö szívű voltál. A Samp egy hónap után nyert újra térmérkőzésen.
Sampadoria - Roma 2-1

Napoli - Juventus. Ahogyan arra számítani is lehetett, jó kis meccs volt. Az első félidő egyértelműen a hazaiaké volt, igaz, a "zebráknak" voltak nagyobb helyzetei, és volt egy meg nem adott góljuk is. Amire rögtön válaszolt egy érvényes góllal a Napoli, s azon belül Edison Cavani. Az uruguayi támadó ekkor a második gólját lőtte a meccsen. Félidőben 2-0 volt az állás, én személy szerint nem tudtam elképzelni, hogy a Juve azon az estén pontot fog szerezni. Az 53. percben ismét a "matador", Cavani villant, és megszerezte a maga és csapata harmadik találatát. Nem mellékes, hogy mindhárom gólját fejjel szerezte. A Juventusnál nagyon régen, pontosan 23 éve nem fordult elő olyan, hogy két egymást követő bajnoki meccsen több mint hat gólt kapjon.
Napoli - Juventus 3-0

Cavani hármat fejelt a Juvénak


Milan - Udinese. És nem láttam a meccset! Pedig gondoltam, hogy az Udinese megszorongatja a Milant. Négyet is vágtak Ibráéknak úgy, hogy a hazaiak nem is vezettek egyszer se! Végül - akármilyen furán is hangozhat egy Udinese ellen hazai pályán - a Milannak kellett pontot mentenie.
Milan - Udinese 4-4

Ez az eredmény városi riválisuknak, az Internek (is) kedvezett, ugyanis Cambiassóék a Catania otthonában nyertek 2-1-re. Említésre méltó még, hogy a Lazio képes volt otthon kikapni a Leccétől, amitől idegileg teljesen kibuktam, később majd kifejtem, hogy miért. (Na jó, nem volt annyira durva,, de nem esett jól.)

A többi eredmény :

Fiorentina - Brescia 3-2
Bari - Bologna 0-2
Chievo - Palermo 0-0
Cesena - Genoa 0-0
Parma - Cagliari 1-2

Kiderült tehát, hogy az előző fordulóban a Sampot egy hármassal hazaküldő Palermo csak egy gól nélküli döntetlenre volt képes a Chievo otthonában, míg a Juventust verő Parma otthon égett a Cagliari  "jóvoltából".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése