2011. január 4., kedd

Angliában hétközben sincs pihenés

Alig, hogy vége a hétvégének, máris itt van a következő játéknap az angol bajnokságban. Többek között Manchester United - Stoke City, Arsenal - Manchester City, Wolves - Chelsea, valamint Blackburn - Liverpool mérkőzést rendeznek a 22. fordulójában. A forduló rangadója szerdán este 20:45 perctől veszi kezdetét,mely nem más, mint az Arsenal - Manchester City mérkőzés lesz.

De előtte még gyors esélylatolgatás  a többi derbiről:

ManUtd - Stoke City : A MU-nak kötelező hibátlanra megoldania ezt a házi feladatot. Igaz, a Stokenak egész jól megy a bajnokságban. Számukra a nyolcadik pozíció, ahol most tartózkodnak rendkívül hősies teljesítmény. Ettől függetlenül kötve hiszem, hogy pont Berbatovék ellen fognak még előrébb lépni a tabellán. Sima MU győzelmet várok, ahol a hazaiak végig félgőzzel játszanak és mondjuk 2-0-ra nyernek.

Wolwerhampton - Chelsea :Az utolsó helyezett fogadja a gyengélkedő londoni kékeket; vagy egy megszenvedett, vagy egy meglepően sima vendég győzelmet várok. E kettő közül nem tudnék választani, bár ha tippelni kéne, akkor a londoni alakulat jelenlegi formáját alapul véve az előbbire voksolnék. De az nem lehet kérdés,hogy a kékeké lesz a három pont.

Blacburn Rovers - Liverpool : Papíron nyernie kéne a poolnak, de manapság ki tudja megmondani, hogyan végeznek Gerrardék...ha a Bolton elleni meccsüket vennénk alapul,akkor a hármas sípszó után örülhetnének majd az összekapart egy pontnak. Ezt pontosan tudni fogja a Blackburn is,de ennek ellenére szerintem megtippelhetetlen a végeredmény. Igaz, ha a tapasztalatokra hagyatkozunk, akkor a Liverpoolnak illene nyernie, bár, mostanában ha a pontok mennyiségét nézzük náluk, bizony az 1-es is komoly százalékot adna ki...

Arsenal - Manchester City

Ezennel elérkeztünk a forduló rangadójához. Egy dolgot le kell szögeznünk a hazaiakkal kapcsolatban : ha Wenger a Chelsea elleni keretet küldi pályára, akkor ennek a meccsnek a beharangozója teljesen értelmetlen. Viszont, mivel ez nem valószínű (mármint az,hogy teljesen ugyan az a csapat lesz) ezért mégiscsak van valami haszna a dolognak. Azt tartom lehetségesnek,hogy Walcott és Wilshere helyét Arshavin és Rosicky veheti át, valamint a védelemben (jaj,csak ne) Djourou helyét Squillaci veszi át. De ezek csak feltételezések.Ugyanis csakis Wenger knows. Fohászkodunk, hogy szegény Denilsont ne küldje be az öreg szerencsétlenkedni, de ezt kevésbé tartom valószínűnek. Továbbá úgy gondolom,hogy a centercsere lesz, és Robin van Persie helyén Chamakh lép majd pályára.
A Citynél az előző fordulóban pihentetett, jó formában levő fekete olasz, Mario Balotelli az előző, Blackpool elleni meccsen pihent. Gondolom, a Tévez-Balotelli kettős (azt hiszem,talán így szokott lenni) fog pályára lépni ellenünk egy David Silvával kiegészítve. Ha számításaim bejönnek, az imént leírott sorok értelmében egy 2-0-ás Arsenal győzelmet várok, anélkül,hogy az első másodperceket leszámítva nem lesz kérdés, hogy kié a három pont. Nasri megint betalál majd, ahogy tette azt a City elleni idegenbeli fellépés alkalmával, amikor is 3-0-ra leléptük Balotelliéket. 
Ezek után most már a fiúkon a sor,hogy bizonyítsák, jogos az elfogultságom. Kedden 21:00-tól rendezik az első három mérkőzést.
Íme:
Kedd

Manchester United - Stoke City 2-1
Blackpool - Birmingham City 1-2
Fulham - West Bromwich Albion 3-0

Szerda

Arsenal - Man. City (20:45)
Aston Villa - Sunderland (20:45)
Newcastle - West Ham (20:45)
Wolves - Chelsea (20:45)
Blackburn - Liverpool (20:45)
Botlton Wanderers - Wigan (21:00)
Everton - Tottenham (21:00)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése