2011. január 7., péntek

Lassacskán vége a "téli álomnak"

Míg az angolok hétvégén bajnoki helyett FA kupát játszanak, addig spanyol és olasz bajnoki mérkőzéseket láthatunk majd, ha bekapcsoljuk a TV-t...

...akárhol is legyünk

A spanyolok már múlt vasárnap folytatták a bajnokságot, de arról nem írtam, midőn az angoloknál sűrűbb volt a program. Az olaszok csütörtökön kezdték meg a tavaszi szezont.
Szépen lassan kezdenek "éledezni" a csapatok a téli pihenő után. A németeknél és a franciáknál is pirkad már, ők jövő hét végén fogják folytatni küzdelmeiket. De ez még a jövő zenéje, most a figyelem az előttünk álló hétvégére összpontosul.

Kezdésként utazzunk spanyol földre, nézzük, ki - kivel fog összecsapni.

Véleményem szerint a spanyol bajnokság a legegyértelműbb a topligák közül. Az első két helyezés nem lehet kérdés, hogy melyik két csapaté lesz. Az utána következő öt hely is az abból a szempontból, hogy gyakorlatilag szinte mindig az az öt csapat helyezkedik ott, csak más sorrendben. Sevilla, Villareal, Valencia, Espanyol, Atlético Madrid; ők azok, akik általában nemzetközi porondon is megtalálhatók.
A 18. forduló fog következni, ahol az éllovas Barcelona 2 ponttal vezet a "nagy" (és gyakorlatilag egyetlen komolyabbnak nevezhető riválissal szemben; igaz,az őszi meccs erre jócskán rácáfolt) Mourinho vezette Real Madrid előtt. Az őszi El Clásicót úgy harangozták be, hogy a világ jelenlegi két legjobb csapata küzd majd egymással. Ezzel azért nem értek egyet. Természetesen nem a Barcával van bajom, az nem lehet kérdés, hogy ők a legjobb csapat; a Madrid viszont abszolút nem a világ második legerősebb csapata. Gondoljunk csak bele, hogy azért van még Manchester United, Chelsea (nem a mostani formájuk alapján). Azt mondták,hogy ha az Arsenal és a Real összekerül a BL-ben, akkor 50%-50% az esély és mi azért bőven "csak" a top 5-6 csapatban vagyunk. Félreértés ne essék, attól, hogy most csak angol csapatokat soroltam fel, nem hiszem azt, hogy más csapat ne tudná megverni, meglepni CR7-éket.
De most a bajnokságról van szó, ezért vissza is térek erre. Ha már a Madridnál tartottunk:

Real Madrid - Villareal. Abszolút rangadó. A második a harmadik ellen, ráadásul csak nyolc pont a különbség... Nem merném azt kijelenteni, hogy az idei Real - Barca fogja eldönteni ki nyeri a 2010/11-es pontvadászatot,de az egyértelműen látszik, hogy a madridiak sokkal jobban megszenvednek a kisebb csapatok ellen, mint Xaviék. Sokszor nem játszanak jól, de mégis nyernek. Mert folyamatosan malacuk van. Érdekes, a katalánok ellen nem volt... A Madrid kiszámíthatatlan, azt is el tudom képzelni, hogy két-három góllal nyernek, de azt is, hogy valami Ronaldo-féle sunyi góllal hozzák a meccset. Azt nem hiszem, hogy pontokat hullajtanának, a jó foci meg a sunyi gólok miatt a fővárosiak tartani fogják a lépést a gránátvörös-kékekkel. Tipp: 2-0



Deportivo - Barcelona. A 12. helyezett Depor ellen lép pályára a Barca, valószínűleg nyerni fognak a katalánok:) A Barcelonának jó kis erős edzőmeccsek a bajnoki mérkőzések. Ha nem jön ki nekik a lépés, akkor sovány 2-0-ra nyernek, igaz múlt héten a Levantét 2-1-re verték. Van ilyen. Valamint az őszi Hércules 0-2 bekerült a világ 10 csodája közé (hivatalos:D) . Ilyen középpálya ellen senki sem léphet a gyepre azzal a tudattal, hogy ők maguk az esélyesek. Legfeljebb a BL-ben, úgy, hogy Messiék nem toronymagas favoritok. Ó, szegény mi, akik a Barcát kaptuk a BL-ben... A Depor ellen is győzni fognak, de ez olyan, mintha azt mondanám, hogy igenis van esélye a hazaiaknak. Pedig mindenki tudja, hogy nincs, és mindenki emlékszik a 0-2-s hazai meccsre. Azt is tudja mindenki, hogy a kivétel erősíti a szabályt. Ha netán mégis éppen most botlana a Barca, és úgy botlana, hogy abból tigrisbukfenc lenne, azaz nulla ponttal távoznának, akkor felvilágosítást nyújtok, hogy milyen szélsőséges körülmények járulhatnak ehhez hozzá: a vendég játékosok Ronaldinhóval töltötték az éjszakát, akiről tudni, mindig hosszúra sikerednek esti kalandjai. A másik eset pedig az, hogy a vendégek ügyvezetői rosszul tudják a meccs időpontját, ezért a Barca nem jelenik meg a meccsen, ahol óriási küzdelemben a Depor nyer 2-1-re.


A tragikomédiába illő szereplést talán a múlt fordulóban megszakító Sevilla a R. Sociedadnál vendégeskedik.

Diego Forlánék ellenfele a Hércules lesz, szintén idegenben.

A Barca előző heti riválisa a Valenciát fogadja, míg az Espanyol a kiesést jelentő 18. helyezett Real Zaragózát fogadja. Az alábbiakban a forduló további összecsapásai:

Szombat

Málaga - Athletic Bilbao

Vasárnap

Mallorca - Almeria
Osasuna - Getafe
Racing Santander - Sporting Gijón

Jöjjön, aminek jönnie kell! Serie A

Mielőtt belekezdenék az új fordulóba, néhány szó essen a csütörtöki eseményekről, hiszen volt bőven.

A Juventus - Parma (1-4) meccsről már írtam, ezért azt most kihagyom. Friss hír, hogy a zebrák leigazolták a Genoától Luca Tonit.

A Milan 1-0-ra nyert a Cagliari vendégeként. Éppen a milánóiak új szerzeménye, a télen a Sampadoriától igazolt Antonio Cassano adta a gólpasszt a 85. minutumban Strassernek. A Milan tehát, ha nem is könnyen, de behúzta a maga meccsét.

Az Inter a Napoli ellen küzdött. A hazaiak már az új edző, Leonardo által voltak felkészítve a mérkőzésre. Én az első félidőt láttam csak a meccsből, de az nem volt rossz. Hatványozottan igaz ez a játékrész utolsó harmadára. A 33. percben egyenlítettek Cavaniék, és azután több helyzetet is kidolgozott a Napoli. Végül a félidő legvégén ismét vezetést szerzett az Inter, amely végül 3-1-re nyert. Új edző, (talán) új lendület. 

Az új edző, Leonardo győzelemre vezette az Intert

A többi eredmény az előző posztban látható.

A hétvégi fordulóban akad néhány jónak ígérkező találkozó. Roma, Juve, Milan. Egy a közös bennük: valószínűleg mindegyiküknek meg kell majd izzadnia a győzelemért.

Sampadoria - Roma. A Samp az előző fordulóban egy hármast kapott a szicíliai kirándulásuk alkalmával. A Palermo után most az egyre jobb formába lendülő AS Roma az ellenfelük. Őszintén szólva nem tudok tippelni se, de érzésem szerint a Roma esélyesebb a győzelem megszerzésére. Ha Komanék esetleg pontot szereztek volna a legutóbbi idegenbeli fellépésükön, akkor egyértelműen a Romára voksolnék. Így viszont a genoai közönség elégtételt kér majd kedvenceiktől:) Egyszóval azt akarom ezzel kifejezni, hogy biztos, hogy emiatt jobban odateszik magukat.

Napoli - Juventus. Nos, ez is szerintem tökre háromesélyes meccs. A Napoli kifejezetten motivált ebben a szezonban és ez látszik az eredményeiken. Nekem személy szerint nagyon tetszik az, ahogy Walter Mazzari csapata játszik az idén. Viszont a Juventus játéka is megváltozott Luigi Del Neri érkeztével, természetesen pozitív irányba. Tulajdonképpen a zebrák játéka sem csúnya. Szerintem sokkal kreatívabb, és eredményesebb mint volt az korábban. Ha lesz lehetőségem biztos, hogy megnézem ezt a meccset, érzésem szerint izgalmas lesz. Ajánlom mindenkinek!

Milan - Udinese. Amilyen pocsékul indult az Udinese számára a szezon, mostanában olyan jól megy nekik. Ahogyan az előző két csapat, úgy ők is tudnak igazán szépen játszani. Di Natale a sorukban, szóval a Milan nem mehet biztosra. Lehetségesnek tartom, hogy akár pontot, pontokat raboljanak a San Siroból. Persze, a Milan az esélyes, és ha a vendégeknél kimaradnak a lehetőségek, ha lesz, akkor azért nem lesz túl nehéz meccs Ibráék számára. Na,hát ez nagy bölcsesség volt... Úgy gondolom, hogy egy góllal nyer a Milan.

A forduló többi meccse: (az összes meccset vasárnap rendezik)

Bari - Bologna
Catania - Inter
Cesena - Genoa
Chievo - Palermo
Fiorentina - Brescia
Lazio - Lecce
Parma - Cagliari

Kellemes meccsnézést mindenkinek a hétvégére!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése