2011. január 28., péntek

Konkrétabb hétvégék

Gondolkoztam azon, hogy most mit kezdjek az összes (top)bajnoksággal, amely mindegyike folytatódott. Mindegyikből írjak beharangozó? Azután mindegyikből egy elemzést a hét elején? Ez nagyon hosszú program lenne, ráadásul azért nem mindegyik meccs olyan érdekfeszítő.
Végül azt határoztam el, hogy csak azokról  a mérkőzésekről fogok írni, amelyek rangadóknak titulálhatók, vagy nagy jelentőségük van. Tehát, ezentúl a hétvégék fénypontjairól lehet majd olvasni. Továbbá így a holland és a francia bajnokságról - és majd később a magyarról is - eshet szó, hiszen mindenhol vannak rangadók, ezáltal vegyesebb lesz a bajnokságkínálat, és az adott meccseket jobban ki lehet esetleg vesézni.
Ennek a felépítésnek az első része most következik : )

Vfl Wolfsburg - Dortmund. Választhattam volna a Werder Bremen mérkőzést is, de úgy gondoltam, hogy arról írok, mennyi az esélye, hogy a Wolfsburg nyer, vagy pontot szerez, avagy ismét tud-e nyerni a Dortmund? A vendéglátó alakulat a 11. pozíciót foglalja el a táblázaton, ami elég siralmas. Egészen biztos, hogy felszívják magukat a szombati derbire, de úgy gondolom, hogy pontosztozkodásnál többet nem fognak tudni kicsikarni. A Dortmund hengerel, igaz, hogy az elmúlt fordulóban csak ikszeltek Klopp fiai, de én vendég győzelmet várok. Valahogy olyan megérzés, hogy a Dortmund 2-1-re nyer, de nem tudom megmagyarázni, hogy miért érzek így. Szerintem feküdni fog nekik a Wolfsburg játéka, és több ziccert is elpuskáznak majd. A végén pedig izgulniuk kell, mert szépít a hazai csapat : )
Nos, nem vagyok jós, de erről a meccsről kapcsolatban ez ugrott be. Aztán holnap majd kiderül, hogy jó nem jós vagyok-e, avagy sem.

A várható kezdő tizenegyek :
Wolfsburg :

Benaglio,
Pekarik, Mandlung, A. Friedrich, M. Shafer,
Josue, Khalenberg,
Dejagah, Diego, Cicero,
Mbokani

Dortmund : 

Weidenfeller,
Piszczek, Subotic, Hummels, Schmeltzer,
Bender, Sahin,
Blaszczykowski, Götze, Grosskreutz,
Barrios



Juventus - Udinese. Az olaszoknál ebben a fordulóban talán ez az összecsapás lesz a leg érdekfeszítőbb. A két csapat legutóbbi öt összecsapásából hármat a torinói klub nyert, kettőt pedig Di Nataléék. Érdekes lesz az utóbbi játéknapon Intert verő, és amúgy is bomba formában lévő Udinese és az igencsak vérszegénységet idéző játékmódot folytató Juventus összecsapása. Jómagam a Magic11.com-on a vendégektől tettem be három embert, mert úgy gondolom, megint majd legalább hármat vág a vendég gárda. Ami nem feltétlen azt jelenti, hogy nyerni is fognak, hiszen minden sorozatnak vége lesz egyszer. Ezt mindkét csapat szereplésére lehet alkalmazni. Az Udinese a 8. a tabellán, mindössze 2 ponttal lemaradva múltheti ellenfelétől. Ahhoz képest, hogy a vendégek a szezon elején több fordulón keresztül is utolsók voltak, ez nem rossz teljesítmény.
Tipp : 2-3

Hércules CF - Barcelona. Nem mintha rangadó lenne, de ad egy kis pikantériát a találkozónak az tény, hogy ebben a szezonban egyedül a Hércules tudta legyőzni a Barcát. Ezért - szerintem - most vissza fognak vágni a katalánok és nem egy-két góllal fognak nyerni...

Az angoloknál ha hétvégén nem lesz bajnoki forduló, ugyanis FA kupa mérkőzéseket rendeznek. Mi a harmadosztályú Huddersfield Town ellen lépünk pályára, ráadásul az Emiratesben, tehát nem sok kérdés van a meccsel kapcsolatban.




A többi bajnokságban ( holland, francia ) nem lesz kiemelkedően fontos mérkőzés.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése