2011. január 31., hétfő

Tovább dübörögnek

Tovább dübörög a Dormund, az Arsenal, a Barcelona, avagy mi történt hétvégén?



Wolfsburg - Durtmund 0 : 3. A vártnál sokkal könnyebben húzta be a meccset a Dortmund. Az eredmény hűen tükrözi a játék képét, de akár még simább is lehetett volna ez a győzelem. Nem tudom, hogy a Wolfsburg mit akart játszani, de az nagyon nem jött be. A második félidőben ha náluk volt a labda, akkor passzolgattak, de, hogy a játékukban semmi elképzelés nem volt, az biztos. Egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a játékkal, vagy a Dormunddal, nagyon gyenge játékot mutattak a hazaiak a Volkswagen Arénában. Akik egyébként a szombati mérkőzés előtt nyolc meccse veretlenek voltak hazai pályán. Kicsi "bibi", hogy ebből a nyolc meccsből hét döntetlen volt.
A mérkőzés egy veszélyes Diego szabadrúgással kezdődött, amit néhány hazai szurkoló - és én is - egy pillanatra bent látott. Gyakorlatilag a kirúgás után pár passzból Sahinhoz került a labda, aki a jobb oldalon a teljesen üresen érkező Mario Götzéhez ívelte a játékszert. Már ekkor lépéshátrányban volt az egész wolfsburgi védelem, ami az egész meccsen jellemző volt. Götze vezette egy kicsit a labdát, majd középen az üresen érkező Lucas Barrios elé tálalt, aki, mivel nem laposan jött be a labda, egy kissé akrobatikus mozdulattal helyezte a hálóba a labdát. Mindez a 2. percben történt. Itt már gyakorlatilag azt ki lehetett jelenteni, hogy a Dortmundnak már a döntetlen megvan, ugyanis két gólt az első fordulóban kapott utoljára a BVB. Lehet, hogy ez a korai gól is közrejátszott a Wolfsburg fakó játékához.
A félidő végén is bakizott egyet a hazai védelem. Egy középre passzolt labdát Barrios rosszul talált el, ami így jó lett az érkező Sahinnak, de úgy, hogy a töröknek csúsznia kellett a labdáért, tehát a védelem csak állt, ahelyett, hogy kétszer is felszabadított volna. Így Sahin a a 40. percben megszerezte a maga idénybeli ötödik, a meccsen a csapat második gólját.

A hazai szurkolók talán reménykedtek, hogy kedvenceik hajtani fognak a második félidőben, és legalább a szezonbeli kilencedik döntetlenjét megszerzik. De a Dortmund a számokhoz hűen nem kezdte gyengén a második játékrészt. Jürgen Klopp csapata a góljainaká több, mint 60%-át a második félidőben szerzi.
A harmadik gól a 71. percben született, az ifjú védő, Hummels egy szöglet után maradt elöl, s egy beadás után bepasszolta a hálóba a labdát. Se a gól előtt, se a gól után nem erőlködött túlságosan a Dortmund, de hát nem is nekik lett volna a feladatuk.

Ezzel az eredménnyel a vendégek megszerezték tizedik idegenbeli győzelmüket, és marad a tizenegy pontos differencia a második helyezett Leverkusen ellen. A Wolfsburg visszacsúszott a 12. helyre.

Arsenal - Huddersfield Town 2 : 1. Hát, megmondom őszintén, nem erre számítottam. A meccs jól indult, s a 21. percben Nicklas Bendtner megszerezte a vezetést számunkra. Az első húsz percben kristálytisztán látszott a két osztály különbség a felek között. A gól után nagyon nagy volt a kontraszt a találat előtti játékunkhoz képest. Annyira kényelmes passzolgattunk, hogy majdnem lefolytam a fotelből. Látszott, hogy tudják a mieink, hogy semmi esélye a Huddersfieldnek. Közben Nasri lesérült, de egyelőre nem tudni, hogy mit szedett össze, elsőre valamilyen húzódásnak tűnt.
Szóval elvoltunk, mint hal a vízben, aztán szépen lassan kezdett feljönni a Huddersfield. Több veszélyes megmozdulásuk is volt, egy fejes, illetve egy távoli lövés. Aztán a 43. minutumban egy Roberts szóló után az amúgy is szürkén játszó Arsenalból is messze kitűnően rosszul játszó Squillaci piros lapot kapott, mert utolsó emberként buktatta a vendégek támadóját. A lap joggal villant, ami azt jelentette, hogy emberhátrányban kell fociznunk egy félidőt.



A második játékrész igazából ott kezdődött, ahol az első abbamaradt. Nálunk a "mentality strong" abszolúte nulla volt. Nem, nem is , inkább az akarás volt egyenlő a semmivel. A kis csapat pedig a 66. percben ránk hozta a szívbajt : Lee, aki aki addig is sokat küzdött a meccsen, egy fejes góllal egalizált.
Ezután nem lepődtem meg, hogy egyből ( megpróbáltuk ) összeszedni magunkat. Jóformán innentől a meccs végéig a Huddersfield nem is jutott el a tizenhatosunkig, mindössze egy szabadrúgással veszélyeztették az utolsó utáni pillanatban a kapunkat.
Csereként beállt Cesc Fabregas, aki jött és győzött. A Nicklas Bendtner által kiharcolt büntető gólra váltotta, és ezzel megint ő mentett meg minket csakúgy, mint a Leeds ellen, csak az volt a különbség, hogy ott a döntetlen jött össze.
Nem mondanám, hogy nem megérdemelten jutottunk tovább. De ha újrajátszásra került volna a sor, az sem lett volna - bőven - igazságtalan. Az elbizakodott, de a jobbik csapat jutott tovább. A legjobb tizenhat között a Leyton Orienttel találkozunk február 19/20-án, tehát egy újabb kötelező meccs vár ránk. Leeds United, Huddrsfield Town, Leyton Orient. Viszonylag könnyen eljuthatunk a legjobb nyolc közé, ezt bizony ki kéne használni.

Juventus - Udinese 1 : 2. A Juventus gyenge rajttal hangolt a meccsre, a torinóiak a tavasz eddigi négy meccséből csak egyetlen egyet tudtak megncserni, amellett két vereség és egy döntetlennel gyarapították Luigi Del Neri gondjait. Ezzel szemben az udineiek kirobbanó formában vannak, ők a címvédő Intert fölött diadalmaskodtak az előző fordulóban.

Az első játékrész viszont abszolút nem volt kirobbanó, pedig nagyon vártam, főleg a vendégek játékától, hogy ugyan olyan gyors és kombinatív lesz, ahogy azt az utóbbi időben megszokhattunk tőlük. A Juventus dominált, de ezt nem szabad azzal azonosítani, hogy túlságosan beszorították volna az Udinesét. A vendégek, ahogy hozzájuk került a labda, azonnal mentek előre, de ebből nem sok jó sült ki.
A Juventus játéka is nagyon gyenge, és esetleges volt. Egyszer, egyszer Krasic megpróbált betöri a tizenhatoson belülre, de ha sikerült is neki, onnan már csak visszaút volt.
Az első félidőben a haziak szenvedtek, de az Udinese is a játékát kereste.

A meccs második fele már jóval jobb volt, az Udinese formájá most már  megmutatkozott a játékban is, és helyzetekben is. Az első tizenöt perceb a vendégek játszottak jobban, ők uralták a meccset. A sors fintora, hogy pont akkor, amikor már kezdett érni a vendég gól, jött a Juventus, és Marchisio csodálatos találata révén megszerezték a vezetést. Ekkor azt hittem, hogy ez majd önbizalmat ad a hazaiaknak, de ez nem így történt. Hét percre rá kiegyenlített a vendégcsapat Zapata góljával.
Ezután picit lenyugodtak a csapatok itt is, ott is kb ugyanannyit volt a labda.

Végül egy gyönyörűen kijátszott helyzet higgadt értékesítése döntött, a találat jegyzője a chilei Alexis Sanchez.

Később a Juvéból Bonuccinak elszállt az agya, és egy méreteset odapakolt Sancheznek, egyből pirosat kapott. Gyakorlatilag rögtön ezután, Sanchez csúszott oda Del Pieronak, második sárgáját megkapva neki is el kellett hagyni a pályát.

A második félidő kárpótolt az elsőért. Az udinei csapat egy újabb skalpot gyűjt be, s ezzel káprázatos januárt zárnak, a Juventus pedig óriási gödörben van.


Hércules CF - Barcelona 0 : 3. A Katalánok egészen a meccs végéig csak egy góllal vezettek, aztán utolsó két percben gyorsan hintettek kettőt. A Barcelona második gólja előtt volt még egy hazai támadás, amikor egészen betörtek a tizenhatoson belülre, de nem lett belőle semmi. Ezt megemlítettem egyik Barcás barátomnak is, aki szerényen a következővel nyugtázta : " Nem izgultam, éreztem, hogy vagy Barca gól, vagy semmi ". Ezt ugyebár az 1-0-ás állásnál levő hazai helyzetre való tekintettel kérdeztem meg tőle.

A frissen szerzett Affelay erős két percre állt be, de ez nem meglepő számomra. Tulajdonképpen azt, hogy mit is keres ő a Barcában, azt csak Guardiola tudja, de lehet, hogy még ő sem teljesen.

 Messi duplázni tudott

Továbbá azok az igen pesszimista Barcelona drukkerek, akik még eddig nem voltak biztosak abban, hogy csapatuké lesz a bajnoki cím, azokat megnyugtatta a nagy rivális, ugyanis a Real Madrid 1-0-ás vereséget szenvedett a Osasuna ellenében. A pamplonai együttes a második félidőben már Vadóczcal a soriban megérdemelten tartotta otthon a számukra létfontosságú három pontot.

A Villarreal pedig  már tényleg üldözője a Blancóknak, ugyanis a királyi gárdának még vissza van az El Clásico, ahol nem valószínű, hogy nyernek, így akár a "sárga tengeralattjárók" három egységnyire is megközelíthetik idővel Mourinho alakulatát, igaz nekik is hátravan a listavezető elleni összecsapás.


Bundesliga, 20. forduló :

Bayer Leverkusen - Hannover 2 : 0
Werder Bremen - Bayern München 1 : 3
Vfl Wolfsburg - Borussia Dortmund 0 : 3
Nürnberg - Hamburger SV 2 : 0
Schalke 04 - Hoffenheim 0 : 4
St. Pauli - Köln 3 :0
Kaiserslautern - Mainz 05 0 : 1
Stuttgart - Freiburg 0 : 1
Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 0 : 1

Serie A,  22. forduló :

Lazio - Fiorentina 2 : 0
Catania - Milan 0 : 2
Brescia - Chievo 0 : 3
Cagliari - Bari 2 : 1
Genoa - Parma 3 : 1
Inter - Palermo 3 : 2
Lecce - Cesena 1 : 1
Napoli - Sampadoria 4 : 0
Bologna - Roma  hóesés miatt félbeszakadt
Juventus - Udinese 1 : 2

Itt, Olaszországban kedden, szerdán és csütörtökön rendezik a 23. fordulót. Rögtön az első napon, 20 : 45- től lesz látható a forduló rangadója. Milan - Lazio, avagy az első helyezett a harmadik ellen. Igaz, mostanában a kékek nem játszanak olyan formában, mint ahogy tették azt a szezon első felében. Ennek ellenére biztosan érdekes meccset fog játszani a két csapat.


La Liga, 21. forduló :

Levante - Getafe 2 : 0
Málaga - Zaragoza 1 : 2
Mallorca - Sporting de Gijón 0 : 4
Real Sociedad - Almeria 2 : 0
Hércules CF - Barcelona 0 : 3
Deportivo - Sevilla 3 : 3
Atlético Madrid - Atheletic Bilbao 0 : 2
Osasuna - Real Madrid 1 : 0
Espanyol - Villarreal 0 : 1
Racing Santander - Valencia 1 : 1

Az angol Premier League küzdelmei is folytatódnak, de ennek, és a Serie A 23. fordulójának összegzését szerdán fogm megírni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése