2011. január 6., csütörtök

Mi történt hétközben?

Az angol Premier League 22. fordulóját ezen a héten kedden és szerdán rendezték. Voltak hatalmas betlik és fájó döntetlen is akadt. Ugyanakkor nem csak Angliában rúgták a bőrt a srácok. Lássuk, mi történt hétközben!

A rend kedvéért először a Manchester United - Stoke City mérkőzés értékelésével kezdeném.

A MU - Stoke City összecsapás részben úgy alakult,ahogy gondoltam, de azért tartogatott meglepetéseket. Az első húsz-huszonöt percben, ahogyan az várhatós is volt, a MU nyomott, míg nem sikerült megszerezni a vezetést. A City konkrétan semmit sem csinált, csak védekezett, azt viszont aránylag jól, mert a hazaiak inkább csak távoli lövésekkel veszélyeztettek. Ebben az időszakban a Manchester nem alakított ki százszázalékos ziccereket, de érezhető volt, hogy minden előrenyomulásuk életveszélyes. Az első gól is egy ilyen támadásból született: egy eladott labdából indult a united, Nani jobbról pontosan centerezett, és Chicaritó gyönyörűen húzta be a labdát sarokkal a kapu bal alsó sarkába. Szép gól volt, meg kell hagyni. Az első harminc perc után  68% - 32%-os labdabirtoklási arány volt a hazaiak számára, akik tovább hajtották a meccset. Látszott, hogy ment is a játék és igazán akartak is, de ennek ellenére a félidőben maradt az 1-0-ás manchesteri előny.

A második félidő legelső perceiben volt egy Tuncay fejes a Stoke részéről, ám az elkerülte a kaput. Azon kívül nem sok változás mutatkozott a játék képében. Ám, az 50. percben jött a hideg zuhany: egy baloldali beadást követően ( a labdát Tuncay adta be, gyakorlatilag ezzel a két megmozdulásával ő volt a vendégek legveszélyesebb játékosa ) Whitehead egy szép fejessel egalizált. Ennél a pontnál, ha a vendégek kissé erőszakosabbak a meccs végén még akár pontot is rabolhattak volna az Old Traffordról. De ők inkább arra ügyeltek, hogy minél kevesebb gólt kapjanak, és ha a közelmúltba tekintünk vissza, akkor érthető az aggodalmuk. A MU folytatta a játékát, mert a Stoke a góljuk ellenére visszahúzódott. Ennek gyümölcse tíz perc után érett be: Nani gyönyörű góljával ismét az a hazaiaké volt az előny.

Nani gyönyörű gólt ragasztott a Stoke hálójába

Ezzel az eredménnyel gyakorlatilag mindkét csapat megelégedett. A Stoke nem akart nagyon kikapni, a Manchester pedig sérülés(ek) nélkül be akarta húzni a meccset. Igazából a gól utáni félórában történt az amire számítottam, azaz, hogy a united félgőzzel nyeri a meccset. Két darab helyzetecskére futotta a meccs utolsó harmadában a hazaiak részéről. A 2-1-es végeredmény azt jelenti, hogy a MU továbbra is veretlen, valamint biztos, hogy marad a pontkülönbség az őket üldözőkkel szemben
Manchester United - Stoke City 2-1


Wolverhampton - Chelsea 1-0.  Mindennek az alja. Legalábbis londoni szempontból. Azt eddig is tudtuk, hogy a Chelsea nagyon mély gödörben van, de azt, hogy talán a bajnokság legszíntelenebb csapata, aki egyben a sereghajtó is megveri Ancelotti alakulatát azt senki sem gondolhatta komolyan. Az ember úgy érzi, hogy a  "szegény" kékeknek ennél már csak feljebb van...Jómagam nem láttam a meccset, de mikor megláttam az eredményt, azt hittem, hogy csak valami új évi tréfa a Digi Sport kollégái részéről. Hát kiderült,hogy nem. Ezt a zakót még az is fájóbbá teszi a vendégek számára, hogy a gólt saját játékosuk, a mostanában felépült portugál, José Bosingwa "szerezte". Úgy gondolom, mindent elmondtam erről a meccsről, igazából tökmindegy, hogy esetleg a Chelsea széttámadta volna az agyát, az 1-0 az 1-0.

Most a Tottenham meccsét is megemlíteném, de csakis azért mert ők is orra estek. Méghozzá a kisebbik Liverpooli gárda, az Everton otthonában. Harry Redknapp csapata lehengerlő formában volt az utóbbi időben. Persze tudjuk, hogy egyszer minden sorozat megszakadt és jellemező szokott lenni, hogy pont olyan kutyaütő csapatok ellen mint az Everton. Ezáltal természetesen nem akkor meglepetés, mint az előző meccs, de azért nem lehetett számítani erre a végeredményre.
Everton - Tottenham 2-1

Soron következő balfékünk a Liverpool, aki a Blackburn otthonában hullajtott pontokat. Ezzel a meccsel kapcsolatban azt írtam, hogy pontosztozkodásra számítok, de megemlítettem, hogy a 'Poolnak illene nyernie.   Ez az eredmény mérföldekkel kritikán aluli "teljesítmény" a vörösöktől, de ezt ők is tudják. "Tartok" tőle, hogy Roy Hodgson bácsinak hamarosan "adiós amigó"-t fognak mondani (csakúgy, mint londoni riválisuknál Ancelottinak is).
Blackburn Rovers - Liverpool 3-1

Elérkeznénk a rangadóhoz. Nem véletlen írtam feltételes módba. Egyszerűen nincs ingerenciám ahhoz, hogy leírjam mit művelt a City és ezáltal mi egy 0-0-ás döntetlennel mehettünk meghívni egy körre egymást. Annak örültem,hogy a kezdővel kapcsolatban nem volt igazam, és teljes egészében az volt a kezdő tizenegy, aki a Chelseát laposra verte. Nem akarom leírni, hogy harminc perc után már volt három kapufánk, és már gálamérkőzést tarthattunk volna, és ezzel együtt azt sem, hogy amit a City csinált az nem foci volt. Mindent elmondott, hogy a hazai szurkolók a meccs vége fele azt skandálták, hogy: Boring (unalmas) manchester city...Így még angol csapatot bekkelni nem (sokszor) láttam. Ez a döntetlen nem a csapatom hibája volt, ők úgy gondolom mindent megtettek. Kivéve azt a mellékes dolgot, hogy a helyzeteket gólra kell váltani. Ezúttal a sok kihagyott helyzet nem a klasszikus értelemben bosszulta meg magát, hanem "csak egy szimpla" pontvesztésben. A mérkőzés után azzal nyugtattam magam, hogy amúgy sem lettünk volna bajnokok.

 Mi küzdünk, a City bekkel

Biztos, hogy a MU is fog még botlani, netán lehet, hogy veretlenségét is elveszíti, de így gyakorlatilag hét pontos előnyre tehet szert velünk szemben. ( Eggyel kevesebb mérkőzést játszottak, mint mi. Az elmaradt meccsük pedig a világszerte rettegett Mezei Blackpooli Sörözők Köre Fc ellen lesz, szerencséjükre hazai pályán...)
No more comment.
Arsenal - manchester city 0-0

Hát ezek lettek volna a az angol bajnokság 22. fordulójának fontosabb összecsapásai. A nevető ötödik a Manchester United volt, no meg egy kissé kuncoghatott a Manchester City is.
A forduló további eredményei:

Blackpool - Birmingham City 1-2
Fulham - Wets Brom. Albion 3-0
Aston Villa - Sunderland 0-1
Newcastle - West Ham United 5-0
Bolton - Wigan Athletic 1-1


Folytatódik az olasz bajnokság is

Ezt nem említettem meg ugyan, de csütörtökön délután játszották a nyitómeccset, a Juventus - Parma mérkőzést. Úgy látszik ezekben a napokban a nagy csapatok hatalmasokat taknyolnak. Nem történt ez másképp a Juvéval sem. Tulajdonképpen nem sok közük volt a zebráknak a meccshez. A korábbi Juve játékos, Giovinco kettőt is vágott Luigi Del Neri csapatának. Végül a hazaiak megúszták négy kapott góllal, miközben ők egyszer tudtak betalálni. Igaz,az a gól a 60. percben esett 2-0-ás állásnál. Itt még volt remény a feltámadásra, de néhány percen belül Crespo értékesítette a csapata számára megítélt büntetőt, s ezzel elúszott a meccs a Juventus részéről. Az összképhez az is hozzátartozik, hogy a hazaiaktól a 17. percben kiállították a brazil középpályást, Felipe Melót. De ez sovány vigasz a torinóiaknak. Nyilván most az a cél, hogy mihamarabb elfelejtsék ezt a vereséget. Amikor írom ezt a cikket, akkor fejeződik be éppen az összes háromórási meccs.
 Végeredmények:

Brescia - Cesena 1-2
Cagliari - Milan 0-1
Genoa - Lazio 0-0
Lecce - Bari 0-1
Roma - Catania 4-2
Udinese - Chievo 2-0
Bologna - Fiorentina 1-1
Palermo - Sampadoria 3-0
Internazionale - Napoli (20:45) e: 3-1

A Serie A-ban hétvégén is fognak fordulót rendezni, erről majd később bővebben.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése