2011. január 19., szerda

The Sanctuary : Amiből csak egy van a világon

Az Emirates Stadium



Igen, igen.Az Emirates Stadium. Ki ne tudná, hogy ez a fantasztikus stadion az Arsenal FC otthona. Amely csapat ide beteszi a lábát, az bizony igen nagy fába vágja a fejszéjét. ( Jó, igen, mostanában volt néhány kisiklás, de most szeretnék a kritikáktól eltekinteni )

A stadion 2006 óta otthona az ágyúsoknak. Több mint 60 ezer főt képes befogadni, s alig akad olyan mérkőzés, amelyen ne telne meg az egész komplexum.Ilyenkor óriási a hangulat, de gondolom ezt senkinek sem kell bemutatni. Mint a sok hazai (illetve minden) Arsenal szurkernek is nagy vágya, hogy egy Tottenham, Chelsea, vagy Manchester United elleni meccsre, vagy csak egyáltalán élőben láthassa ezt a csodálatos stadiont, úgy nekem sem esne rosszul, ha megadatna ez a kiváltság. Majd lehet, hogy úgy döntök, elköltözök Észak - Londonba, az Ashburton Grove egyik szegletébe, hogy gyalog tíz percre legyek a stadiontól...

Voltak itt gyönyörűséges győzelmek, mint például a 2008-as Manchester United elleni derbi, ahol Samir Nasri duplájával 2-0-ra legyőztük a Vörös Ördögöket. Esetleg említhetném még a tavaly decemberi Chelsea elleni összecsapást, ahol 3-1-el küldtük a kékeket 13 km-el odébb, Dél - Londonba.
Emlékszem vendégségbe néztük a meccset a papámmal, és a kanapé kissé ferdén volt a TV felé fordítva. Én természetesen minden helyzetnél felpattantam, így ő legfeljebb ismétlésből látta a helyzeteket, gólokat.

Voltak viszont szégyenteljes vereségek, amit sajnos soha sem fogunk elfeledni. Ilyen például a sp?rs elleni vereség, amikor is 2-0-ra vezettünk a félidőben a csirkék ellen, és sikerült elveszteni 3-2-re... De ezt nem is írom tovább, mert mindjárt kiráz a hideg...
Inkább azt írom, hogy éppen ezért fogjuk megverni a white hart lane-en a Hotspurt legalább három góllal!

Na most ez a vereség kitesz két ManUtd ellenni győzelemmel, úgyhogy nem is írok további zakókat.

Szeretném, ha egyszer eljutok oda, azt látni, hogy porba tiporjuk a soron következő ellenfelünket, legyen az a sp?rs, a Manchester vagy a Chelsea, a Barca a Real vagy a Bayern.

Néhány adat a stadionról:



Maximális befogadóképesség: 60 355
Költség : kb 390 millió font
Elhelyezkedés : Holloway, Islington, London



Nos, ez a poszt nem olyan "hivatalos" lett, ahol legendás győzelmeket, vagy statisztikákat írok, csak egész egyszerűen eszembe jutott a stadion, s így elsőre leírtam, hogy mi jutott róla eszembe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése