2012. január 2., hétfő

Full hamm #2 ( Fulham - Arsenal )

Túl sok okosságot nem nagyon lehet mondani az újév első meccse előtt, őszintén szólva nem tudom, hogy mire számítsak. Tudjuk, hogy Craven Cottage-ről nehéz győztesen távozni ( a legkönnyebb talán döntetlennel ) a Fulham nagyon stabil csapat, máig nem értem, hogy a Man United hogyan tömhette ki őket így hazai pályán. Mint a kis csapatok általában, idegenben legtöbbször gyengélkednek ( bár a Fulhamre most hazai pályán sem mondhatjuk, hogy olyan lehengerlő lenne, három vereség, tizenkét szerzett pont kilenc meccsből ). Viszont éppen az előző fordulókban láthattuk, hogy - talán - a koncentrációhiány miatt, ami a fáradtság szüleménye, még a sereghajtó is megverheti a Manchester Unitedet, méghozzá az Old Traffordon.
Novemberben pontot raboltak az Emiratesből - mondjuk gólt nem lőve értek el 1-1-s eredményt - sőt, a Stamford Bridge-en is ugyan ilyen eredményt értek el. Előtte a Liverpoolt legyőzték hazai pályán, sőt, az ősz elején a Manchester City ellen is pontot tudtak szereztek otthon. Összességében tehát elmondható, hogy a nagyok ellen mindenhol fölszívják magukat, hát még, ha a Craven Cottage-on játszanak.
Mindez persze nem azt jelenti, hogy előre elfelejthetjük a győzelmet. Ők ugyan úgy játszottak szombaton, mint mi, így ők sem lesznek fittek.

A tavalyi szezont a Fulham elleni 2-2 zárta


Nekünk sikerült egy QPR elleni ( végtére is izzadtságszagú ) győzelemmel hangolni a mai derbire. A közép és kis csapatok ellen az idén hazai pályán nagyon sokszor szenvedünk; Swansea, Sunderland, Everton, Fulham, Wolverhampton - ez mind olyan meccs volt, ahol ötlettelenül játszottunk, és egy-két alkalommal csak a szerencse, vagy Van Persie segített rajtunk. Idegenben viszont felszabadultabban tud játszani a csapat, s ennek meg is van az eredménye. Azt, hogy ez ellen a stabilan védekező Fulham ellen mennyire tudunk majd felszabadultan futballozni, az több dologtól is függ. Mennyire lesz akaratos a hazai gárda? Ki lesz jobban fáradt, avagy ki bírja jobban? Fel tudunk-e kellőképpen pörögni a meccsre? Kinek lesz fontosabb a három pont?
Tavaly a Birmingham ellen egy sima 3-0 lett a vége, idegenben. Ez nem lenne reális eredmény, de megvan az esélyünk a győzelemre. Sőt, azt mondanám, hogy vagy x, vagy 2-es. Ha hozzuk a formánkat, nyerünk, legyen az kínszenvedős, vagy tükörsima.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése